torsdag 1. januar 2009

Mitt år 2008

...startet bokstavelig talt med knall og fall: Tidlig i januar hadde jeg et epileptisk anfall som gjorde at jeg deiset rett ned på den kunstige hofta og slo den ut av ledd. På sykehuset bar det og jeg kom ikke ut før de hadde dratt på plass leddet og satt på meg et stativ av en annen verden for å beskytte hofta! Skikkelig nedtur altså, i tillegg fikk jeg kjøreforbud i 6 mnd. 50% sykmeldt i påvente av operasjon. Sånn- det var januar liksom!!

Men før januar var helt slutt, kjøpte vi dette huset , med overtagelse i slutten av april. Fint, tenkte vi, da har vi litt tid å få solgt på..... hmm,det var jo slett ikke lett, men først på mai hadde vi en kjøper. Dermed forlot vi stoort hus med 5 soverom, 2 stuer og 2 bad, fordelt på 3 etasjer. Og flyttet inn i denne "dokkestua" på ca. 100 kvadrat, noe som passer mye bedre for oss nå når alle ungene er flyttet ut.


I mars starter Gubben i ny jobb og det ble mye alene-tid på meg. For ham ble det skrekkelig travelt, med helt nye produkter å sette seg inn i, kunder å bli kjent med, samt opplæring og gjentatte øvelser på å gi tilbud til prosjekter. Men det gikk seg jo til :) Han har fremdeles mye å gjøre, men lønna står jo i forhold da. Og han bruker ikke like lang tid på et tilbud nå :)

Så er det sommer, vi har bestilt 2 ukers-tur til Parga (Hellas) sammen med våre "gamle" naboer, og det var et deilig avbrekk :)

I kjølvannet av ferien fikk jeg fastsatt operasjonsdato ( og det er på denne tiden jeg tar mot til meg å begynner å blogge- heldigvis!).

Og nå fikk jeg det litt travelt: Alle de tingene jeg visste jeg "måtte" ha ferdig før operasjon måtte jeg begynne med nå; Male gjesterom og gjestedo, samt diverse skap, hyller etc.

Huset vi kjøpte er et enderekkehus, ferdigstilt i 2004, så det er ingenting å reparere ennå, likedan hadde selgeren nogenlunde samme smak som oss (les;meg) så det er ikke mye å endre på. Bortsett fra de endeløse meterne med trehvite panelbord i 2 etg.!!

Så er det operasjon, og derifra og frem til idag har jeg puslet endel med håndarbeid, ettersom jeg ikke kunne gjøre så mye annet!
Gubben fortjener all mulig ros, han har virkelig vært dobbeltarbeidende i årets tre siste måneder. Ja, egentlig fra vi flyttet, siden jeg måtte være så forsiktig.
Da jeg kom hjem etter operasjon, er det jul i vente. Dermed holder det ikke med at han tar husarbeidet som jeg ikke kan. Neida, han må også kjøre meg på julegavehandel ( det er jo jeg som vet hva vi skal ha...), hente fram esker med julepynt. Rydde vekk og hente fram, uten stans! Måke snø, hjelpe av og på med sko, kjøre og hente meg på syforening, OG: han må vaske til jul!!!

Det beste er at han er like blid... aldri viser at han er sliten og lei. Og det er jeg glad for, for jeg har hatt dårlig nok samvittighet som det er for alt jeg ikke kan gjøre.

Som en hyggelig avslutning på året fikk vi vite at et nytt barnebarn er på vei, dette blir et juli-barn og det er like stor stas hver eneste gang, og dette blir vårt 4.

Det har skjedd mye i året som gikk, det må gjerne skje mye i 2009 også, men helst ikke så mye slitsomt....

Huff-å-huff, dette hørtes jo ut som rene klagebrevet! Det er ikke det :)
Men dette var i store trekk året som gikk.

Jeg har ikke rukket innom dere alle i romjula, skal prøve å rekke fler i dag. Jeg vil i allefall ønske dere alle sammen et aldeles Godt Nytt År!
Nyttårsklem, Nita

4 kommentarer:

GryNoKa sa...

Så koselig årskavalkade, vi skal også bli besteforelder i år, vårt første! Gleder oss veldig! Det blir i slutten av mars, så det blir et spennende år.
Nyttårsklem fra Gry : )

Anka sa...

For et år! Det skjer jo litt hos deg da. Alt ordener seg da:-)
Håper dere hadde en fin nyttårsfeiring. Riktig godt nytt år.

A-mora sa...

Så koselig årskavaldkadet. Den er i allefall ikke sytete:)))Gratulerer med barnebarnet som er på vei:))
Ønsker deg alt godt for det nye året:))

Anonym sa...

Hvem er på vei??? Hørte ikke noe om d på telefon?????
JA, æ e nysgjerrig :-)
L