mandag 29. desember 2008

Deilige romjulsdager

Nå kan jeg trygt si at freden har senket seg her i huset, etter å ha hatt julebesøk av eldstedattera og lille Kevin på 3 år. Dere vet jo hvordan en liten pjokk kan fylle huset med liv og leik, men jeg innrømmer lett at det er deilig å være bare oss to også :)

Han snakker jo hele tiden nå, og en dag vi var ute å kjørte bil sa han noe jeg måtte le av, og jeg sa; "Kevin, du er gull verdt!" "Nei mormor, du tulle fært!" svarte han kontant! Da ble jo det hele enda mer gøy da, iallefall for meg og mora hans, men da måtte vi skjerpe oss litt for han hadde jo ikke ment å være morsom, og følte seg nok litt støtt...

Juledagene har vært fylt av besøk, middager,bursdager, lek og spill. Eldstedattera fikk Fantasi-spillet i bursdagsgave fra oss, og det måtte vi jo prøve. Vi droppet tegnealternativet og satte som regel at alle oppgaver kun skulle mimes- det ble det mye latter ut av, utrolig gøy!

I går var vi på utstillingen "Med saksen som pensel" og du-å-du så mye fint! Det er ikke fritt for at jeg ble veldig inspirert og fikk veldig lyst til å prøve. Men jeg må kjenne litt på det, kanskje lysten går over...

Etterpå gikk vi på kino og så Max Manus, kanskje ikke så julete film akkurat men det er den vises på kino, og det er en veldig viktig film synes jeg. Aksel Henie blir bare bedre og bedre som skuespiller i mine øyne, i denne filmen spiller han utrolig godt.

Blir litt sånn oppsummeringspreg over dette innlegget, men pytt!

Vil dere se noe av det jeg fikk til jul? Det var mye fint, både personlige ting og litt ting til huset. Det smarteste jeg fikk var en harddisk for backup. Jeg har et ganske stort slektsprogram liggende på PC'en og hvis den krasjer- vips vekk! Men ikke med backup, her kan jeg endelig få lagret alt av bilder og annet så det er helt trygt :)

Det fineste jeg fikk var uten tvil julegaven som Gubben og jeg kjøpte til oss selv; Et bilde fra Røst. Fotografen som har tatt dette har et lite galleri der oppe, samt en liten firkerbu som han bor i når han er der oppe på jobb. Hotellet på Røst har dette bildet hengende i spisesalen, og det var der jeg så det første gang, og falt så totalt for motivet!!

Rammen er av samme type bord som selve huset. Huset er gammelt og menneskene har flyttet derifra for lenge siden, men det fine er at andre ser nytte i det! :)) Hit kommer krykkjene hvert år og legger sine egg og har dette huset som "base". Så fint å tenke på :) Så syns jeg slike hus er så vakre i alt sitt forfall, de er helt spesielle.
Og så har jeg funnet ut endel om selve huset og de som bodde der, og det gjør det også til noe ekstra.
På bildet under her ser dere hvordan lyset skinner i de oppspiste blondegardinene, det er midnattssola! Vakkert, vakkert :)

Ser at det er flere som ønsker oppskrift på Himmelske Munnfuller som jeg bakte før jul. Oppskriften ligger her hos denne dama som stadig imponerer med kreative ideer på kjøkkenfronten. Og selv om de heftigste juledagene er tilbakelagt for i år, så er dette en veldig god "helårs-kjeks" som trygt kan bakes på Januar :)

I dag er det lutefisk til middag her, IKKE min favoritt!! Jeg spiser det kun en gang i året, og det er vel mest for at Gubben er så glad i det. Ofrer meg litt, kan du si (selv om jeg sørger for å spise mest av tilbehøret, hihi).

Men først blir det en liten runde for å besøke dere. Kos dere videre i romjula :)

3 kommentarer:

Løvinnen sa...

Har denne flinke fotografen noen hjemmeside?

GryNoKa sa...

Høres ut som om du har hadd ei flott jul!
Det har vi og...
Jeg ønsker deg og dine et godt nytt år!
Klem Gry : )

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
er bare innom for å ønske deg et Riktig Godt Nyttår...

Klem Mita...