søndag 8. mars 2009

Favorittmøbel (og favorittblomst!)

A-mora utfordret meg til å vise favorittmøbelet mitt, og for en gangs skyld trengte jeg ikke måle og vurdere ting opp mot hverandre. Her har jeg en klar favoritt som jeg nok ikke kommer til å kvitte meg med.
Det er salongbordet mitt, det florerer visstnok av slike, jeg har sett flere både på bruktsalg og nett. Det som gjør mitt bord så spesielt er historien (er det ikke alltid slik?).

Dette bordet hadde en nær døden-opplevelse da jeg oppdaget det, det stod praktisk talt i dødens forgård, for onkelen min hadde tenkt å hive det på bålet!
Det var ungene mine som falt det i naustet på Hitra en påske for 16 år siden. Allerede da kjente de sin mors svakheter og kom og hentet meg. Jeg måtte komme ned å se på "noe", som de sa :)
Den gangen var hele bordet i samme farge som beina. Onkel trodde jeg var smårar som ville ha det, men han hjalp meg da med å fjerne malingen fra bordplata. Så trådte moder'n til og hentet det inn til byen, hvor jeg slipte det plant og lakket det.

Da jeg begynte å undersøke litt, viste det seg at dette hadde vært kjøkkenbord i min mors barndomshjem. Bestefaren min hadde vært på auksjon i Leksvik og kjøpt det og fraktet det hjem i båt.
Med tiden har det fått nytt bruksområde, noe som førte til at de kuttet bordbeina til salongbordhøyde.
Det har vært ileggsplater med, men de var nok brent da jeg fikk snusen i dette....
Så som dere skjønner har dette blitt et møbel jeg rett og slett hverken kan eller vil bytte ut :)
I går var jeg innom en blomsterbutikk som hadde fått inn de skjønneste av alle blomster: Peoner!! Riktignok var de svinedyre (55,- pr.stk.), men jeg måtte ha noen hjem.....

I forige uka hadde minstejenta bursdag, hun ble 21 år (hjelpe og trøste som tiden flyr da!?).
Jeg fant stemor på plantasjen, og laget en liten, hyggelig krukke som de kunne ha utenfor døra si.

I tillegg hadde jeg "spesialbestilt" noen grådig fine pulsvarmere av en annen blogger, mimounas hobbyblogg, som jeg ble kjent med under håndarbeidsparty rundt årsskiftet. Hun er skikkelig flink, du kan besøke henne her. Jeg hadde bestilt to par, men det ene ville være hos meg gitt, er det ikke pussig?...
Inni pulsvarmerne puttet jeg et par småting som jeg vet hun setter pris på :)

Jeg merker at jeg blogger sjeldnere nå, det handler om prioritering for mitt vedkommende. Jeg har vært innom det sporet hvor jeg følte at jeg "måtte" blogge, burde liksom poste minimum et innlegg i uka, og da blir alt så feil. Det får komme når det kommer liksom.

Nå skal jeg i allefall sy litt før jeg skal på trening, ha en fin søndag da :)

7 kommentarer:

Trollkåno sa...

Det bordet ser flott ut.....og so kjekt med eit gammalt bord som ein kjenner historia til.....skjønar godt at det er ein favoritt.
Flotte pulsvarmarar.
Ang. det med blogging: må innrømme at eg av og til kjenner det slik, atno MÅ eg prøve å "produsere" eit innlegg. Hm....nei, stress bør det iallfall IKKJE bli.
God sundag vidare.....

Besta sa...

Bordet var flott, skjønner godt at du er glad i det.
Blogging burde ikke føles som noe tvang, skriv når du har lyst sier nå jeg.
Klem Marilyn

Stubbetufsa sa...

Litt av en redningsaksjon på det bordet! Men det er verdt historien bak, enig med deg i det!
Gratulerer med dagen, forresten!

A-mora sa...

Så fin historie og bordet er fint:))

Så fin gave jenta di fikk:))

Jenta mi er 21år hun også:)

Jeg er lei av blogging innimellom. Og føler jeg ikke har noe og blogge om. men plutselig så er det morro igjen:))

Ha en fin mandag:))

Nikoline sa...

Hei,hei!
Så kjekt at du vil vera med på det vesle jubileet mitt!
Og så kjekt at du fann meg.. må nok innrømma at eg har vore innom deg nokså trufast i lengre tid, men det har ikkje vorte skrive noko kommentar (dårleg gjort egentleg,for du har ein fantastisk flott blogg som absolutt fortjener rosande kommentarar!) Trollkåno har deg på lista si,så det er der eg ser når du har nytt "på gang".
Ha ein fortsatt fin kveld og lykke til hjå meg i morgon :0)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh, skjønner godt kvifor det bordet er din favorittmøbel :) Kjempeflott bord også, men det blir meir spesielt på grunn av historien. Er det ikkje alltid slik? :) Flotte pulsvarmara også. :) Kjenner meg igjen det du skriver ang blogging. Føler litt på det eg også. Men har funnet ut at eg tar meg pauser inni mellom for å ikkje føle det.. :) Og no mangler eg pc, så da får eg litt tvangspauser.. hehe :D
Koslig å sjå deg innom til meg igjen. Alltid kjekt med helsing fra deg :) Håper du har det fint!! Godklem til deg :)

Black Feathers sa...

Åh, nydelige peoner. Jeg synes peoner er utrolig flotte blomster. Hadde det i hagen før og skal ha de igjen når det blir hagen sin makeower tur ;)

Jeg er lei av vinteren nå og ønsker meg sol, sol og mer sol. Flott det bordet ditt, lingnet veldig på et som min farfar laget i sin ungdom, men jeg vet ikke helt hvem som fikk det.
Men jeg har en kommode med tilhørende speil som han laget ;)

Ønsker deg en flott helg og takk for koselig prating i dag ;)