tirsdag 31. mars 2009

...mot lysere tider...

Først vil jeg si at det var ganske moro å lese responsen deres på foldedøra mi :) For de jeg har snakket med sa som regel: "Hæ, ska du ha foldedør?? Slutta dæm itj med det på 70-tallet?!" (jeg visste jo at det ble mye brukt på den tiden da men...hvem har slutta?)
Herved er det altså bevist; Foldedøra var ikke død!

Her i huset går det endelig mot vår :)
Selv om snøen ligger i tykke lag, og på tross av at det snødde igjen i morges, er jeg optimistisk. Det er merkbart lysere, og det gjør så godt!

Nå har jeg vasket vinduer og byttet til lyse, lette gardiner, vasket kjøkken og "ommøblert" litt på pynt og stasj. Nåja, alt dette gjorde jeg faktisk i helga, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til blogging før nå :) (må bare beklage enkelte "harde" bilder, må bare bruke blits av og til...)

Disse gardinene fikk jeg fra min bestemor,ordentlig fine :) Bak gardinet ligger en liten bok jeg fikk av Gubben, den bruker jeg som en liten hagebok!

Skikkelig rustikke ark, her skriver jeg når jeg sår frø, ompotting av pelliser, etc.

På den andre siden står en gammel kaffekjel og nynner på en gammel salme....

Dette kakebestikket er noe av helgens loppefunn. Ekte stål, men såå søtt blomstermønster :)

Denne skjønne duken fant jeg også i helga (jeg er visst litt svak for duker!...). Fargen er veldig misvisende her, men den er altså lyse-lyse gul, og med et praktfullt håndarbeid på. Helt nydelig!

Fant en duk til jeg gitt! Denne er lys rosa, med brune blomsterbroderier. Den er kjempestor, og skal vatteres og ligge sammen med denne puten i min kommende jernseng i hagen! Ja, jeg er også på jakt etter en slik gammel seng, så hvis du vet om en...
Det ser kanskje ikke så veldig påskete ut her hos meg, og det stemmer. Jeg er egentlig ikke så glad i den type pynt, samtidig som at vi i år skal være borte hele påsken. Og da er det jo ikke mye vits i å pynte... men dette Maileg-egget kunne jeg ikke gå fra da jeg fant det på en bytur... De er jo så sjarmerende!

Om det er noe inni? Hmmm, vi får ta en titt da....

OJ! Sannelig, det er noe der!....

...breddfullt av mandelegg, yammi :D Dette er min før-påske-kos, må jo ha noe mens jeg venter på høytiden ;)

tirsdag 24. mars 2009

Gjør-det-selv-kveld!

Etter å ha strevd med blog-publisering et par dager er jeg omsider tilbake igjen. Det var en ganske selsom opplevelse å poste et innlegg som ikke vistes.... jeg må takke jentene på NIB for all tips og hjelp, uten dem vet jeg ikke hvor lenge jeg hadde blitt borte.

Her i huset har vi hatt en aldri så liten gjør-det-selv-greie på gang. Første etasje består nemlig av soverom, bad, og en gang som fortsetter helt inn i stua! Det vil si litt for åpen løsning for meg... Dere kan se på bildene at man kan se fra ytterdøra og rett inn på stua, slett ikke bra. En annen ting er at vi i vinter hele tiden har måttet være lynkjappe ut og inn av huset, slik at ikke all varmen forsvant fra stua....

Man kan jo bare forestille seg hvordan en stakkars loddselger ble tatt i mot her i huset; enten blir han dratt inn i gangen med lynets hastighet, eller han får et "vent litt" før vi smeller døra igjen for å hente penger!

Så jeg tok en sjefsavgjørelse og bestilte foldedør. Dette er jo nesten ei dokkestue, pluss at døråpningen er 1m. bred, så noe vanlig dørblad var det rett og slett ikke plass til!

Hadde egentlig tenkt å leie en kar til å montere for Gubben er ikke handyman, han er selger... men med min praktiske sans og hans rå muskelkraft fikk vi den på plass selv. Og det var faktisk ikke vanskelig heller!

Sett fra gangen før...

Sett fra gangen etter :)

Selv er jeg mest imonert over at jeg klarte å målsette slik at den passet akkurat :)))

Sett fra stua før...

Sett fra stua etter :)

Og det ble så fiint og lunt! Jeg er storfornøyd :)))

søndag 22. mars 2009

På tide å sende den videre...

Guri malla, så fjern jeg har vært!

Vel og bra å ta en utfordring, men jeg glemte jo helt å sende den videre!! Det verste er at det faktisk ikke er veldig mange dagene siden det gikk opp for meg..... kan ikke annet enn å le heller da :)
Denne gangen gjør jeg en vri når jeg sender den videre: jeg utfordrer de som har kommentert nettopp det innlegget hvor jeg viser mitt favorittmøbel. Ja, bortsett fra A-mora da, naturligvis!(hvis du ikke veldig gjerne vil vise flere møbler da :))
Dermed er det opp til:

om dere vil hive dere på denne :)

Forrige helga hadde vi snev av vår her, og vi var ikke sene om å rigge oss til på terassen (nåja, gubben måtte riktignok bruke en hel time på å rydde en passe flekk fri for snø først...)

Og mens vi var ute ble alle løk og knoller tatt frem fra sin kummerlige tilværelse i garasjen. Det var mange fler enn jeg trodde, for vi flyttet nemlig på vårparten i fjor, og jeg har jo selvfølgelig kjøpt løker etter det!

Disse duftliljene kom ikke fram i fjor av den enkle grunn at de forsvant for oss i flyttekaoset!

Allium'ene (Kirgis) kjøpte jeg i Amsterdam i April i fjor, de forsvant også på mystisk vis under flytting ...

Martagon (krøll-lilje)-løkene bestilte jeg i fjor høst, og fikk dem akkurat for sent til å sette dem før vinteren, så det ble lagring. (jepp, disse visste jeg hvor var, heele vinteren!). Jeg veldig spent på disse, for de er så fine, dessuten var de slett ikke billige ...

Mine Skaugum-begonia (5 stk.) lå i en "nesten-død-men-vi-prøver-å ser-om-noen-er-så-dum-å-kjøpe"- kurv på Plantasjen til den nette sum av kr.10,- Den var pitteliten, med en liten, blek "asparges" stikkende fram. For to år siden kunne dele jeg den i flere, og de ser ut til å trives.

Haha Plantasjen, så lenge det er liv er det håp, nemlig!


Først på Februar tok jeg frem mine to Pelargonier, samt en rød og en grønn Gjøksyre (Oxalis). Pellisene har nå fått ny jord, mens gjøksyrene kan bruke samme jord to år på rad. Nå er de røde kommet skikkelig langt, det er til og med en blomst på vei :) Det er de til høyre på det øverste bildet.
Dette syns jeg er ideelle krukkeplanter: Nydelig bladverk, som "lukker seg" om kvelden, og de blomstrer absolutt hele sommeren. Hvis du tar de opp om høsten vil du se at de har delt seg, på den måten kan du etterhvert fylle flere krukker, eller bytte/gi bort. Men husk at de må overvintre frostfritt.
************************************************************
Hvis dere som er utfordret ser dette før jeg har vært innom dere, så bær over med meg; det begynner å bli sein så jeg venter med å besøke dere til i morgen :)
Ønsker alle en vårlig uke :)
klem-klem!

søndag 8. mars 2009

Favorittmøbel (og favorittblomst!)

A-mora utfordret meg til å vise favorittmøbelet mitt, og for en gangs skyld trengte jeg ikke måle og vurdere ting opp mot hverandre. Her har jeg en klar favoritt som jeg nok ikke kommer til å kvitte meg med.
Det er salongbordet mitt, det florerer visstnok av slike, jeg har sett flere både på bruktsalg og nett. Det som gjør mitt bord så spesielt er historien (er det ikke alltid slik?).

Dette bordet hadde en nær døden-opplevelse da jeg oppdaget det, det stod praktisk talt i dødens forgård, for onkelen min hadde tenkt å hive det på bålet!
Det var ungene mine som falt det i naustet på Hitra en påske for 16 år siden. Allerede da kjente de sin mors svakheter og kom og hentet meg. Jeg måtte komme ned å se på "noe", som de sa :)
Den gangen var hele bordet i samme farge som beina. Onkel trodde jeg var smårar som ville ha det, men han hjalp meg da med å fjerne malingen fra bordplata. Så trådte moder'n til og hentet det inn til byen, hvor jeg slipte det plant og lakket det.

Da jeg begynte å undersøke litt, viste det seg at dette hadde vært kjøkkenbord i min mors barndomshjem. Bestefaren min hadde vært på auksjon i Leksvik og kjøpt det og fraktet det hjem i båt.
Med tiden har det fått nytt bruksområde, noe som førte til at de kuttet bordbeina til salongbordhøyde.
Det har vært ileggsplater med, men de var nok brent da jeg fikk snusen i dette....
Så som dere skjønner har dette blitt et møbel jeg rett og slett hverken kan eller vil bytte ut :)
I går var jeg innom en blomsterbutikk som hadde fått inn de skjønneste av alle blomster: Peoner!! Riktignok var de svinedyre (55,- pr.stk.), men jeg måtte ha noen hjem.....

I forige uka hadde minstejenta bursdag, hun ble 21 år (hjelpe og trøste som tiden flyr da!?).
Jeg fant stemor på plantasjen, og laget en liten, hyggelig krukke som de kunne ha utenfor døra si.

I tillegg hadde jeg "spesialbestilt" noen grådig fine pulsvarmere av en annen blogger, mimounas hobbyblogg, som jeg ble kjent med under håndarbeidsparty rundt årsskiftet. Hun er skikkelig flink, du kan besøke henne her. Jeg hadde bestilt to par, men det ene ville være hos meg gitt, er det ikke pussig?...
Inni pulsvarmerne puttet jeg et par småting som jeg vet hun setter pris på :)

Jeg merker at jeg blogger sjeldnere nå, det handler om prioritering for mitt vedkommende. Jeg har vært innom det sporet hvor jeg følte at jeg "måtte" blogge, burde liksom poste minimum et innlegg i uka, og da blir alt så feil. Det får komme når det kommer liksom.

Nå skal jeg i allefall sy litt før jeg skal på trening, ha en fin søndag da :)