fredag 27. februar 2009

Når kommer den derre våren??

Her har jeg gått rundt de siste dagene i den tro at det nærmer seg vår, men i dag våknet jeg til nye 15cm. snø!?
Uff-ja, litt tidlig er det kanskje, men jeg glemmer så fort vinteren når jeg besøker dere som er i full gang med frø, stiklinger, og vårpynt på trappa (narsisser faktisk!). Sist søndag glemte jeg til og med hele vinteren og lette fram mine blomsterfrø....... nei-nei, bare ta det rolig, dette blir ikke noe "gartner-innlegg" bare helt enkelt.

Jeg er vanligvis en tålmodig sjel, som liker å holde på med all slags pirk. Men, når det kommer til pittesmå spirer som kan finne på å dø bare du kommer borti dem, ja da melder jeg pass!

Så her er det så enkelt som det kan få blitt; jeg fyller pottene med jord, putter oppi frøene, vanner, og setter hele greia i garasjen! Der er det den sterkestes rett som rår, de frøene som er så tøffe at de stikker hodet fram gjør det saakte...
Dermed blir de slett ikke lange og strantne, men tette og sterke. :)
Det er jo ikke alle sorter som tåler en slik behandling, men da er de ganske enkelt ikke noe for meg....

Men de tøffeste som har våget seg fram, får komme ut etterhvert, og da er de såpass solide at jeg kan håndtere dem uten å kverke noen...

Dette er hva jeg håper stikker opp om ei stund.....

Hmmm, den siste her lurer du kanskje på. Vet du: det gjør jeg også, haha.

Aner faktisk ikke hva det blir, eller om det blir noe. Det er frø jeg har tatt fra en park eller noe, og glemt å merke. De så ut som store druesteiner, med vonde nåler på, oppdaget jeg.... så jeg la dem i vann et døgn før såing. Da løsnet liksom det ytterste som en "kapsel" (det med stikkegreiene på) og kjernene inni ble sådd.

Jeg får ta en tur i garasjen i helga og se hvordan det står til. Litt tidlig ennå kanskje, men akk- så spennende :)

Nå kan vi snart erklære helga for offisielt åpnet, er det ikke deilig? Og enda bedre: rett over helga er det mars måned! Yippi :)

Ønsker deg en flott månedsskifte-helg :) klem :)

tirsdag 24. februar 2009

Interessant eller ikke?

Jeg ble for en tid tilbake utfordret av Løvinnen til å fortelle 6 (u)interessante ting om meg selv. Litt vanskelig å finne ting som man egentlig ikke tenker over, eller legger noe brett på.
Men- dette er bevisstgjøring, sjansen er stor for at man lærer noe om seg selv også! Bare prøv :)
Her er litt om meg:



  • Snakker med meg selv når jeg kjører bil alene

  • Sydde brudekjolen min selv

  • Er Tyr- en veldig typisk sådan...

  • Ekstremt vanedyr, spontanitet må forberedes! (skrekkelig kjedelig, men jeg jobber aktivt med å "slippe taket")

  • Mener bestemt jeg har levd før, og da som egyptisk tempelkatt ;)

  • Av andre dyr er jeg veldig glad i pingviner. I jula fikk jeg barnebarnet på 3 til å sitte rolig sammen meg å se hele "Pingvinens marsj" og dermed forskyve leggetiden en hel del....... :)
Her er jeg som egyptisk tempelkatt, under stolen! :)

onsdag 18. februar 2009

TADAA! Aksjon skrivebord er fullført!

Da er skrivebordet omsider klart for blogging!
Dette var første gang jeg sprayet et så stort møbel, så helt perfekt er det ikke. Men jeg tror det er som et broderi: bare jeg som ser de små feilene, hihi.
Her er i allefall ingen spor av rennende lakk, og det var det jeg var mest redd for.
Hvis dere forventer et skrivebord fullt av "pynt & fransk stemning" må jeg nok skuffe dere. Dette er en funksjonell hobbykrok med alle de tingene jeg trenger der, så helt ryddig kan det aldri bli.
Men jeg vil jo at det skal være koselig å være der, og da hjelper det å f.eks. putte masse småting i en fin boks eller zink-beholder. I tillegg har jeg spandert på en aldri så liten søt blomst i anledning "åpningen(!!)"
Er du klar? Her kommer bildene:

Nye knotter på overbygget

Inspirasjon :)

Gjenbruk av knotter/håndtak

En lekker, skinntrukket album i jugend-stil. Denne fant jeg på en antikk-messe, full av bilder fra "de glade 20-åra" Dem har jeg lirket forsiktig ut, og nå bruker jeg den til mine egne gamle bilder, som under her: min tipp-oldemor :)

En god nyhet er at jeg ikke trenger noen ny stol, den gamle kurvstolen passet perfekt!

Det er med vilje at jeg ikke viser så mye vegg her, det mangler nemlig en hylle! Den blir hentet i Oslo neste helg, og skal henge over skrivebordet. Eldstedattera bor der, og hun og kjæresten kjørte til Mysen for å hente den for meg, etter at jeg kjøpte den på Finn, tusen takk for det tuppa :)

I dag er det "papegøyeforening" (les; syforening) her hos meg, så nå skal jeg svinge meg litt å frese over badet før damene rykker inn!

Ha det fint da, vil du?

mandag 16. februar 2009

...litt flaks skal man jo ha....

Ja, jeg kaller det flaks når temperaturen, fra jeg skal begynne å spraye og helt til det er tørt og båret inn igjen, legger seg pent rundt null. Tenkte egentlig ikke over det før jeg så på gradestokken i morges, og den viste 15 minusgrader! Det var da jeg tenkte: FLAKS!!


Om resultatet av aksjon skrivebord, så må jeg absolutt si meg fornøyd. Det er ikke perfekt, men det er ikke noe sig og jeg er fornøyd. Monterte det sammen i går, skrudde på knotter og sånt. I dag skal jeg "fylle opp" med det som skal oppbevares der, så det blir ingen bilder i dag heller..... men de kommer i løpet av uka :)





I morgen skal jeg i teateret og se "Om mus og menn" av John Steinbeck, det blir bra- det er jeg sikker på!

Foto: GT Nergaard Trøndelag Teater

Ha en fin uke alle sammen, tada!

torsdag 12. februar 2009

OK- jeg gir meg.....

"Fjellet kommer ikke til deg, det er du som må gå til fjellet"
Disse ord rant meg i hu da jeg kapitulerte for kulda og drasset hele skrivebordet inn og opp på loftet...
Det er demontert i eks antall deler og tar litt plass! Men nå er jeg bestemt på at det skal bli ferdig, så nå er underskapene med skuffer og skapdører pusset og grunnet.
Jeg viser ingen bilder da det er bare rot der oppe nå. Skal vise når det er ferdig isteden :)

En annen sterkt medvirkende årsak til aksjon skrivebord, er at svigermor kommer neste helg, og da vil jeg ha alt i orden (vil ikke alle det når svigermor kommer? hehe). Nå ser jeg at det kan virke som jeg har en ekte "tigermor" men det er hun altså ikke. Hun er en selskapelig dame med humør, kontante kommentarer og et våkent blikk.
Desverre er hun ikke så "spæsj" som før, så når hun skal på tur, er det å hente henne og å kjøre henne hjem igjen. Hun fyller 80 og vil slett ikke feires, så vi "evakuerer" henne den helga! Det er lenge mellom hver gang hun er hos oss, avstand gjør sitt: hun bor i Kristiansund, og vi i Trondheim.

Det hun ennå ikke vet er at hennes barn har planlagt et aldri så lite slektstreff i juni, nettopp for å feire henne :))) Hun blir nok litt glad lell, tenker jeg :)

Angående skrivebordet, så har jeg kommet på at jeg må jo ha en stol til! Den gamle kontorstolen min er grønn, 25 år gammel og i full gang med å vrenge innsiden ut! Den kan godt få slippe nå. Har veldig lyst på denne fra IKEA, men godt mulig jeg tar en av spisestuestolene (vi har jo tross alt seks og bruker kun to daglig!).


Har kjøpt QUICK spraylakk til skrivebordet, med tanke på alle kriker og kroker tror jeg det blir penest.
Har aldri brukt denne typen lakk før og jeg lurer på om noen av leserne har erfaring med denne? Noe jeg må passe på? Unngå? Blir det lett sig? Dekker den bra?

Best å spørre en uhildet bruker synes jeg, for i butikken sier de jo bare at "det er så bra atte..."

Nei-å-nei, nå er klokka snart 12 IGJEN!! Syns tiden bare flakser avgårde jeg, rekker liksom ingenting... men det retter nok på seg etterhvert tenker jeg, når dagene blir enda lysere :)

Det er en deilig tid vi går i møte nå, ikke mer å si om det :)

onsdag 4. februar 2009

Kanskje jula varer helt til påske...

I hvertfall kan det virke litt sånn når man treffer venninder man ikke har sett siden før jul.
Jeg fikk nemlig en julegave i går :) Den var veldig original og midt i blinken for meg som liker å pusle ved symaskina. Ja, nå skal det sies at jeg ikke har sydd stort siden vi flytta (mai '08), men bare skrive/sybordet mitt blir ferdig så...
I allefall- jeg fikk en karaffel full av gamle knapper! :) Knapper som giverens mor har samlet opp igjennom årene, så på en måte er det arvegods :) En skikkelig spesiell gave som jeg satte veldig stor pris på.

I dag har endelig den nye Tilda-boka kommet i hus, kjøpte med noen stoffbiter også- bombe...

Dette er ikke Tilda-stoffer, men det er jeg ikke så opptatt av, fins så mye fint å velge i, Tilda eller ikke. OK, hvis butikken hadde hatt disse stoffene, så hadde det nok blitt med noe, men sannheten er at de ikke var kommet inn ennå, og jeg tror jeg sy i helga.....


Her holder nemlig kuldegradene stand, og jeg forbereder meg på at jeg ikke får pusset bord i helga heller!

Har såvidt bladd i boka, det er såå mye fint og yndig! Gleder meg til å lage noe igjen. Har sett litt på sjødyr og skjell som jeg tror jeg hiver meg på først.

Her går fridagen min mot slutten, nå skal jeg kose meg litt med å studere den nye boka mi før jeg køyer.

søndag 1. februar 2009

CD-hylle på badet?

Neida, det er ikke slik å forstå at vi har et musikkanlegg der inne, dette er gjenbruk.
Husker dere denne hylla? Den stod på boden før vi fikk system der inne, nå er den re-designet til søt hylle på badet.
Vi nappet ut alle hyllene inni, og sagde profiler på endestykkene.

Så var det å montere opp, med hylleknekter fra Clas Ohlsson, tette alle hullene med små hvite duppeditter, og å male endestykkene.

Og vips! Bare å pynte i vei :)

Veggen er så lang at det går to sånne hyller på den, pluss den knaggrekken som henger i midten. Tok meg ikke bryet med å ta vekk klærne som henger der, det er sånn det bruker å se ut der inne: alltid klær...
Bildet av "badedama" måtte være med. Hun er faktisk et lite paradoks for meg, da hun representerer det eneste jeg savner fra gamlehuset: Et bad vi hadde planlagt i detalj over flere år, pusset opp selv, og som inneholdt et deilig hjørnebadekar. Så kom vi hit til et pittelite dusjhjørne... Jaja, alt er en overgang, sies det, og jeg begynner å bli vant med det nå da :)

En pute med lavendelduft...

To gode venner, og sukkulenter i et skjell...
Helgen forøvrig tok en helt annen vending enn jeg hadde planlagt: våknet lørdag til minus 13 grader! Selv om jeg er ivrig på å komme igang med skrivebordet, får det være grenser: Jeg står ikke ute å pusser i en sånn kulde.
Dermed måtte jeg kompensere: En tur til Fretex ville gjøre susen, tenkte jeg. Og gjett om det gjorde: Jeg fant faktisk en ekte skatt!!
Nå skal det sies at jeg har en genuin interesse for dette temaet, det spiller jo inn. Men jeg vet at denne boka finnes på antikvariater for ganske mange hundrelapper, jeg betalte 30,- for min. Og jeg er sååå lykkelig :)))
Hva jeg snakker om? Selveste Nordlands Trompet av Petter Dass!!
Boka mi er riktignok en nyutgivelse (fra 1927), men det er mindre viktig for meg. Jeg har kikket etter denne på loppiser, brukthandler, messer, you name it!!
Trykket er gotisk, så vakkert- og jeg gleder meg vilt til å lese den :)

Noe annet jeg fant, var mer en overraskelse: "De tre Musketererne tyve år etter" ???!!??
Visste ikke at det var skrevet noen "oppfølger" jeg. Dermed måtte jeg ta med meg hele serien, både de første (som jeg faktisk har fra før, men de ser helt annerledes ut) og de siste, for disse matchet jo... og jeg kan like gjerne finne ut hvordan det gikk med dem....

Slett ikke noe bra bilde, men-men...
I tillegg fant jeg gamle sangbøker med masse note-sider, bibler og testamenter med gotisk skrift, samt lokalhistoriebøker (som jeg elsker å lese).
I ettermiddag har jeg vært på puls-spinn, med påfølgende boblebad- deilig! Så etter å ha inntatt en god middag og tatt en lang dusj, kjenner jeg meg passe trøtt og sigen, men med ak- så god samvittighet :)
Ønsker dere alle en fin ukestart- her skal det leses!