søndag 28. september 2008

Sparekniven på St.Olav

Det er den jeg mistenker at de skal bruke på meg i morgen, haha... Hvorfor? Jo, nå skal dere høre; "før i tiden" når man skulle opereres ble man lagt inn kvelden før operasjon, men da jeg var der på forberedende dag fikk jeg med meg et klyster og beskjed om å møte opp 3- TRE KVARTER (!) før selve inngrepet!!!

Rimelig sjokka jeg da... sette klyster selv???!! Og jeg kom til å tenke på alle de som ikke er så unge og spreke (som meg hehe) lenger, hva med dem?

Jeg skal ikke gå nærmere inn på hvordan oppgaven ble løst, bare bruk litt fantasi så skjønner dere det...


Så nå sitter jeg her og føler meg ganske tom... (jeg ER helt tom!...) og nå er det helt greit å le av det, selv for meg :) Men jeg skal innrømme at jeg lurte fælt i forkant på hvordan jeg skulle få det til ja!


Og så møte opp like før inngrepet, får bare håpe at de rekker å dope meg før de setter igang!



Neida, det er ikke det at jeg gruer så mye for dette, jeg blir heller opprørt over tingenes tilstand i helse-norge. Det burde ikke være slik. Det kan man faktisk si om de fleste områder innenfor den etaten.



Ellers er gjesterommet ferdig malt, men ennå ikke ferdig stylet, så de bildene får vente. Isteden vil jeg vise fram et fortryllende vesen som jeg fant på loppis i går:

Og så vil jeg gjerne takke alle som har vært så hyggelige og lagt igjen kommentarer og ønsket meg lykke til; tusen tusen takk- jeg setter enormt stor pris på det, og tar alle gode ønsker med meg i morgen tidlig. Og så vil jeg gi dere min fineste lilje fra sommeren, den hadde hele 13 knopper på en stilk! Den passer så fint i fargene nå, så versågod alle sammen :)

PS! Jeg er tilbake før dere aner det hihi...

torsdag 25. september 2008

Kremmerhus

Så klarte jeg ikke å vente likevel, måtte prøve å lage noe...
Brukte den fine Koralboka som jeg fant hos Containergirl og de arkene er ganske store. Hadde ikke hjerte til å klippe i dem, så det fikk bli litt størrelse på kremmerhusene (ca. 12 x 27).
Fylte dem med vatt og nellikspiker, de skal jo liksom være litt julete. Vet ikke hvor mye det dufter av de, det lukter iallefall nellik i hele huset nå..... Og det var deilig å pusle med :)
Disse blir nok til gaver / attåtgaver, og så har jeg tenkt å prøve å selge på julemesse.
Har lagd bare 10 stk. ikveld, men det blir nok fler ja :)

Og imorgen er det fredag!

Det er forøvrig min siste arbeidsdag på lenge, da jeg opereres på mandag.

Merkelig følelse...

Uansett: God helg!

tirsdag 23. september 2008

...små forandringer

Har ikke gjort så mye med mening i dag, eller- ikke så mye som vises. Det er jo ofte slik: vi gjør masse forskjellig hver dag, men man kan ikke SE de fysiske forandringene ved at vi har støvsugd, vasket klær, strøket klær, tømt oppvaskmaskina osv. Ihvertfall ikke så mye at man tar bilder av det i allefall, hehe.
Men jeg har nå fått opp høstens stuegardiner, og selv om jeg ikke er så glad i høsten så er det alltid koselig med den forandringen det gir. Sånn som lune gardiner, levende lys "å sånn" :)

Sofaputer og pledd er ennå ikke tilpasset årstiden...

(oj! der står jeg, inni vinduet gitt! Haha, kan ikke tenke på alt heller :))

Synes disse er så søte :)

Kjøkkenvinduet har ikke fått nye gardiner ennå, men de som er der er så fine at de kan henge en stund til synes jeg. Det er en venninde som syr hardangersøm, og jeg var så heldig å få disse til 40-årsdagen min :)

Klokka som gjemmer seg her fant jeg i helga. Rosene har stått å vansmektet noen uker i vase uten vann...men de ble fine!

Og sånn ble spolestativet!

Jeg koste meg bra i går da jeg holdt på med dette, hihi. Jeg hadde masse julebånd, mye mer enn jeg husket (mange som ikke fikk plass her). Så deilig å få satt det litt i system. Og så dekorativt det ble :))

Nå er det nesten så jeg ikke stunder ut til jeg kommer hjem fra operasjon, juleprosjekter er noe jeg gleder meg til å ta fatt på!

Happy onsdag :)

mandag 22. september 2008

Mere lopper

Idag hadde jeg fri, men jeg opplever ofte at fridag betyr stridag... Det er jo så mye man skal rekke: lege, tannlege, frisør, besøke noen som også er hjemme på dagtid, osv. Det er alltid noe, men jeg skal ikke klage, ennå har jeg to bein og kommer meg frem på egen hånd!
Var på to loppiser på lørdag, og jeg var egentlig vel fornøyd med det jeg hadde funnet:

En stykk søt liten koffert...


Disse to rammene, og potteholderne. Stoor fare for at de blir hvite til våren! Ja, potteholderne altså, ikke gullrammene :)

Denne oljelampa hadde egentlig en stiv pris til loppe å være, 100,- men den er fra før krigen og helt intakt :)

Den ble skjønn da jeg fikk vasket den (nei, den er ikke vasket på bildet!), har ikke tenkt å pusse messingen da den er passelig shabby nå :)

I tillegg fant jeg tre hyller som jeg har glemt å knipse, men en hylle er nå ofte en hylle... lett å forestille seg.

Så da søndagen opprant ville Perlefar på loppis, ja han insisterte faktisk, på tross av at jeg sa at det ikke var noe om å gjøre! Og heldigvis- heldigvis dro vi!

Enda en koffert, hihi (nå har jeg tre, og det er nok!)


Denne flotte lampa kommer til å passe perfekt på gjesterommet. Det er nå halvveis ferdigmalt, og den snille maler-nevøen har lovt at det blir ferdig til helga :)

Skjermen er hel og fin, trenger bare å bytte ledning og bryter.

Hehe, da jeg fant dette var jeg litt usikker på hva det var, og reiste hjem i den tro at det var en duk. Det kan det jo også være, men det måler 210 x 150 cm. og da tror jeg nok at det kan gå på ei seng også. Eller som gardin :D

Denne rammen fant jeg (jepp, blir nok hvit før helga...)

Og til slutt dette. De rosa bollene er fra Høganes (uff, har ikke svenske bokstaver på dette tastaturet!). Foran står to musiserende engler som også skal bo på gjesterommet, passer fint med sin skjøre, pastellgrønnhet :)

I morgen har jeg tenkt å bytte gardiner på stua, og å knipse en runde i huset. Ting begynner å komme på plass :)

Ha en fin dag :)

søndag 21. september 2008

"Det ska' bli andre boller når papen kjem heim..."

Og andre boller ble det!
Gubben kom ilende inn døra i 19-tiden lørdag kveld, med stresskoffert i ene hånden, og "biff & buska (brokkoli)" i den andre.
Biff er hans gebet, han er egentlig en riktig Perlefar den mannen :).
Og det var så deilig! Deilig å ha ham hjemme, deilig å spise sammen, ( å spise i det hele tatt...). Mye koseligere å spise sammen enn alene.
Og da han skulle bære inn resten av tingene fra bilen, dukket det opp en Bygave!
Fra en salgstur i Nord-Norge (jeg kniste inni meg)!? Så et kort øyeblikk for meg en tørrfisk, eller et bilde med bølger på.
Men da jeg åpnet, ble han umiddelbart oppgradert til en ordentlig Perle, for se hva han hadde funnet:


Da vi tråkket i Bodø for noen uker siden lette jeg etter slike spoler og fant en . Dette hadde han altså fått med seg :)

Jeg var så overveldet at jeg hadde ikke ord, bare så og snurret på spolene.... så for meg de fine blondene og julebåndene som skal få plass på disse...For ikke å snakke om den fine holderen! "Kan godt male den hvis du vil" sa Perlefar, "Nope" sa jeg, "den er perfekt!"

Kastet et blikk ut vinduet, og det var nesten så et sakralt lys la seg over himmelen...

Joda, bildet er faktisk tatt like etter at jeg åpnet pakken, timing?

Blir glad inni meg bare av å skrive om dette :)

Loppeskatter fra helga kommer i morgen, nå er klokka blitt så mange, godnatt fra en veldig fornøyd Perlemor :)

lørdag 20. september 2008

...så beskjeden atte...

Begynner å bli varm i trøya nå, så når A-mora byr frem en award til alle som ikke har den, ja da tar jeg den med meg videre jeg. Så enkelt!

Og tusen takk :)


Operasjonsdato nærmer seg, og jeg vet fra tidligere at jeg blir litt lite mobil den første tiden etterpå. Derfor gjelder det å planlegge litt, slik at man har noen puslerier å trøye tiden med.

Her hjelper det å klikke på bildet for å se hvor langt jeg faktisk har kommet (ja, jeg er litt stolt, men det er jo endel igjen da...) Nå ligger alle kirkebøker ute på nett slik at man kan lese dem hjemme i sin egen stue! Så jeg tenkte å prøve å komme litt leger med dette da, mens jeg allikevel må være rolig.

Så har yngstedattera tatt ut adventskalender til julebarnebarnet (født på julekvelden :) )som jeg såvidt har begynt på:

Hehe, står igjen endel her ja! Men begynnelsen er verst, og den er jeg jo ferdig med :)

torsdag 18. september 2008

Alene i to uker

Ja nå har Gubben vært borte i snart to uker, han kommer hjem på lørdag og det gleder jeg meg til. Selv om jeg ikke har fritidsproblemer når han er borte er det alltid godt å få ham hjem :)

Gleder meg til:

1. Å sove sammen
2. Å våkne sammen
3. Å ha ham rundt meg
4. Å pusle med små og store ting sammen med ham
5. Å få mat.......................................................................


Da får jeg ordentlig mat også... ja, det er helt sant! Han er veldig flink til å lage mat, og mye flinkere enn meg til å gjøre det hver dag. Når han har vært på reise er jeg rimelig "vrangkjørt" i matveien. Jeg prioriterer ikke dette (orker ikke rett etter jobb), og ender ofte opp med brødkoteletter (eller sjokolade...).
Simenpus får heller ikke middagsrester i disse periodene, det er jo ingen å oppdrive! Og de gangene jeg tar meg på tak og faktisk lager middag (helst i helgene) så er det et skippertak for å rette opp alt det usunne, slik at det blir mye grønnsaker og det vil jo ikke en pusekatt ha...



Bruker pengene på shopping isteden jeg, se hva som kom fra Mollys Heaven i går:

Øverst lå to svære, lekre papirposer med denne hyggelige påskriften.

Kjøpsvilkår og plukkliste var festet med denne søte klypen
Denne var lekker, alt var forøvrig pakket inn i dette nydelige silkepapiret i bakgrunnen.

Salatbolle og hjertebolle (sorry Christina, klarte ikke vente..) i melamin, helt bedårende!

Til slutt hadde jeg valget mellom å betale frakt eller finne en ting til og få det fraktfritt, ikke noe vanskelig valg...

Kommer med bilder når jeg har plassert ordentlig...

onsdag 17. september 2008

Klokkejustering

Hah, det var jo en smal sak å endre klokke/tid på slutten av innleggene. Måtte bare endre tidssone... Ser at det er en time forskjell, men det er sommertiden vår (som det vel er snart slutt på).

Awarder

Ble både sjokka og flau da jeg tok et raskt overblikk over bloggen min i kveld. Ser at jeg har passert mine første hundre lesere, jippi! Og tusen takk til alle dere som legger igjen kommentarer, det er veldig hyggelig å se :) (litt flau over å ikke ha nevnt det tidligere...).
Og så har jeg to awarder liggende som jo skal videre. Det er mulig dere har fått dem før, men det blåser jeg i, jeg unner dere det! Disse går til:

Engel for sine levende og hyppige innlegg.

museumsbua for ikke å gi opp data'n!

Sannas Verden som var den første bloggen jeg "oppdaget" og som har så mye fiine bilder!

Englekyss som inspirerer og deler med oss av alle sine ideer :)

Versågod :)

PS. Er det bare meg som har ei klokke på innleggene som er "helt borti staur og vegger?" Jeg skriver oftest om kveldene, men klokkeslettet stemmer jo ikke (kan jeg endre det selv kanskje?)

tirsdag 16. september 2008

En laang dag på sykehuset

Dette har vært en lang dag.
Jeg har vært på St.Olav på såkalt Forberedende dag i forbindelse med en operasjon jeg må gjennom. Misforstå meg rett: jeg ser fram til å komme meg ordentlig "på beina" igjen, men den tiden fra du legges inn og de første ukene etterpå...usj
Jeg skal få en ny protese .Den jeg har nå er rimelig utslitt og har vart noen år.

Jeg så egentlig bare fram til å bli bedre igjen, helt til jeg pratet med kirurgen idag. Reoperasjoner mye mer omfattende en førstegangsprotese og det tar ofte lenger tid å komme seg etterpå.

Må innrømme at jeg ble litt "dussemang" når til og med legen ser det som en utfordring.

Men- man skal aldri si aldri. Jeg er ikke gammel i denne sammenhengen, så jeg har planer om å justere statistikken litt i positiv retning :)

Sykehusbesøket tok hele seks timer (totalt en time prat med lege, fysioterapeut, osv. og fem timer venting!).

Hadde bestemt meg for å besøke Containergirl og selv om jeg fikk litt dårlig tid, så la jeg ivei. Stupte inn døra der en halvtime før stengetid, og er det ikke utrolig hva man kan utrette når man har orientert seg via nettet først?

Må skryte litt, for butikken var veldig oversiktlig og ryddig, det finnes mange i samme bransje som er på langt nær så fine.

Fant jeg noe fint da? Oh yes...





Denne boka skal jeg ikke lese, jeg tror jeg skal bruke de til kremmerhus eller kort- eller begge deler :) Den gamle trådsnella ble med på kjøpet :)



Denne vasken hadde jeg sett meg ut, og jeg gleder meg til å få den opp på veggen med fine blomster i til våren. Emaljebaljen er jo tidløs da, og jeg må si med en gang: Dette var ikke dyrt, så hit skal jeg tilbake ja!

Og det beste av alt: Det hjalp på humøret etter den begredelige starten på dagen :)

lørdag 13. september 2008

Loppisfunn

Jeg er et utpreget B-menneske, og når jeg er alene hjemme...ja, da blir jeg enda mer B... Liker å være sent oppe å pusle for meg selv.
Nå har jeg nettopp grunnet bokhylla inne på gjesterommet, slik at den er klar for maling i morgen (etter at jeg har vært på loppis selvsagt, det viktigste først!).
På loppis i dag fant jeg noen fine skatter:
Denne urna er riktignok gullfarget, men jeg liker den. Skal få være sånn i hvertfall til jula er ferdig. Akkurat nå passet den godt på kommoden på soverommet sammen speilet med gullramme (lurte med meg fra kjelleren til Muttern for flere måneder siden, hun har ennå ikke oppdaget det, hehe).

Salt & Pepper i kuvertstørrelse, elsker sånne! Neida, det er ikke sølv alt som glitrer...

Disse tallerknene er jeg også svak for, fant to... og den pittelille potteskjuleren- se så fine linjer :)

Men det beste idag var faktisk denne potteskjuleren, synes disse er helt rå (hørte jeg noen le?).

Ekte plastikk, men dog. Vanskelig å finne slike som er hele og fine. Skulle gjerne hatt kjøkkenvinduet fullt av disse jeg :)

Så er skapet ferdig:

Vennligst fokuser på skapet, og ikke rotet rundt omkring (til og med inni speilet gitt!). Jeg ble veldig fornøyd, på langdøra har jeg lagt på et lite motiv for det ble litt nakent synes jeg. Det er altså den sjablongen jeg holdt på med i går da jeg...ja- se forrige innlegg!

Men nå begynner det å bli kvelden, skal bare ta en kaffekopp og lese litt først :)